Wittechocoladecake met bosbessen en frambozen

cake3Ik had zin om iets te bakken gisteren. Het plan was eerst om frambozencheesecake te maken, maar ik was vergeten om een pak koekjes voor de bodem te halen in de supermarkt. Ik besloot daarom om een cake te maken met frambozen en bosbessen. Witte chocolade had ik ook in huis gehaald, dus ik heb met deze producten wat leuks in elkaar geflanst. Het is uiteindelijk een cake geworden die lekker zoet is (hallo berg suiker), waarbij je toch denkt dat je een beetje gezond bezig bent vanwege het fruitgehalte en die vanbinnen een heel klein tikje kleffig is. Niet het vieze kleffig, maar het ‘dit smaakt goed’ kleffig.

cake2Ingrediƫnten
200 gram tarwebloem (amandelmeel of iets anders kan ook)
180 gram suiker
2 eieren
60 gram witte chocolade (een reep is het makkelijkst)
Een paar druppels vanille-extract
200 gram roomboter
Een handje frambozen en een handje bosbessen (diepvries of vers)

Bereidingswijze
Doe de tarwebloem en suiker samen in een schaal, voeg wat druppels vanille-extract toe en roer het door elkaar heen.

Smelt de roomboter in een pannetje of doe het 1 minuut in de magnetron in een schaaltje zodat het vloeibaar wordt.

Vervolgens doe je de eieren bij het mengsel in de schaal en giet daar de vloeibare roomboter overheen. Pak een garde en roer alles door elkaar heen tot je een dik mengsel hebt.

Breek de reep witte chocolade in kleine stukjes en voeg het toe aan de schaal. Gooi het fruit erbij en roer het weer door elkaar heen.

Zet nu de oven op 180 graden.

Vet een cakevorm in (ik heb een rechthoekige vorm gebruikt) met boter en bekleed de vorm met bakpapier. Vervolgens kun je het beslag erin doen. Zorg ervoor dat het overal goed verdeeld is en strijk het plat met een vork of lepel.

Het ligt een beetje aan wat voor oven je hebt, maar je kunt de cake eerst voor 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden zetten. Kijk nadat de 45 minuten om zijn of je cake goed gaar is en zet het zo nodig nog wat minuten langer erin.

Als de cake klaar is, kun je hem af laten koelen op een rooster. Wanneer de cake is afgekoeld kun je hem omkeren en op bijvoorbeeld een broodplank verder laten afkoelen.

cakeEet smakelijk!

Liefs, Cynthia

2 comments

Geef een reactie

CommentLuv badge