Review: Firmoo Eyeglasses

bril1Ik heb inmiddels al een aantal jaren een bril, omdat ik in de verte niet zo goed meer kan zien. Inmiddels ben ik ook al 24, dus de ouderdom slaat langzaam in. De bril die ik al een lange tijd heb, droeg ik alleen als ik echt goed in de verte moest kijken, zoals op de universiteit tijdens een hoorcollege. Ik droeg hem verder eigenlijk nooit, omdat ik er hoofdpijn van krijg als ik hem te lang draag. Aangezien dat niet echt goed is volgens mij, wilde ik kijken voor een nieuwe bril. Firmoo.com dacht precies hetzelfde en bood me aan om eens een bril uit hun collectie uit te komen kiezen. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen.

bril6Mijn oude bril is helemaal zwart (behalve de glazen) en ik vond dat zelf toch net wat te streng staan bij mezelf. Ik besloot daarom om eens voor een bruine tint te gaan. Daarbij leek het me ook leuk om een wat groter model uit te kiezen. Een grotere bril is bij mijn hoofd altijd wat risky, omdat ik zelf niet een heel groot hoofd heb. Gelukkig kon ik op de site van Firmoo mijn maten aanvinken en daarbij een passende bril vinden. Ik heb thuis met een meetlat de maten van mijn oude bril opgemeten en op basis daarvan een iets groter model uitgekozen. Daar kwam onder andere deze bril (pae9916 in tortoise) uit tevoorschijn.

bril2Naast het uitkiezen van de juiste maten kon je uit veel meer opties kiezen. Je kon bijvoorbeeld kiezen wat je sterkte was, of je gepolariseerde glazen wilde en nog veel meer dingen. Zo kan je helemaal zelf je eigen bril samenstellen. Daarnaast is het op de site ook mogelijk om een zonnebril uit te kiezen en er staan zelfs veiligheidsbrillen op.

Het bestellen op de site gaat heel makkelijk en snel. Het enige nadeel is dat het een buitenlandse site is en dat de verzendkosten daardoor hoger uitvallen. Al hebben ze wel vaak kortingsacties zoals nu, waarbij je de code FREEEXSHIP in moet vullen tijdens het bestellen om gratis verzending te krijgen vanaf 55 dollar. Dat scheelt al snel veel geld.

bril3bril4Ik kreeg de bril na ongeveer een week al binnen, wat ik zelf vrij snel vind voor een buitenlandse winkel. Het pakketje werd afgeleverd door DHL, waarbij ik een handtekening moest zetten om te aan te tonen dat ik het ontvangen had. Het wordt dus niet zo in je brievenbus gegooid. De bril zat ingepakt in een grote witte envelop met alle gegevens nog afgedrukt op een a4-tje.

De brillenkoker vond ik zelf erg leuk, er staat een wereldkaart op met de naam Firmoo erop. Binnen in de koker zit de bril, een brillendoekje en een schroevendraaiertje om je bril mee vast te draaien (mochten er onderdelen van de bril los gaan zitten).

En dan is nu het moment aangekomen. Zal deze bril goed op mijn hoofd staan of zal iedereen zeggen: “Hey bril, waar ga je met dat meisje naartoe?”

bril5Helaas, hij is veel te groot voor mijn hoofd. Ik denk dat ik toch maar voor de kinderafdeling moet gaan wat brillen betreft. Wat ik wel een pluspunt vind is dat hij bijna niks weegt. Mijn andere bril voel ik heel goed zitten op mijn hoofd en ik heb standaard een rode afdruk aan beide kanten van mijn neus als ik hem gedragen heb, maar volgens mij heb ik daar met deze bril helemaal geen last van. Verder is er iets niet helemaal goed gegaan tijdens het bestellen, want ik heb aan beide kanten -1,5 en ik merk daar niets van bij deze bril. Het kan zijn dat zij (of ik) er 1,5 van gemaakt hebben of er geen sterkte in hebben gedaan, want ik voel me nog net zo blind als wanneer ik geen bril draag. Dit betekent dus dat ik de bril eigenlijk alleen voor een feestje zou kunnen dragen. Er bestaat wel de mogelijkheid om de bril om te ruilen of geld terug te krijgen, maar aangezien ik hem heb gekregen voor een review vind ik dat ook weer zo’n onzin om te doen.

Ik moet zeggen dat ik het een goede bril vind. De kwaliteit van bijvoorbeeld Specsavers hoef je denk ik niet te verwachten, want de brillen van Firmoo zijn wel wat goedkoper. Wel zijn ze mooi ontworpen zonder rare fouten en mijn bril is superlicht, wat ik zelf heel fijn vind. Het is jammer dat hij voor mij te groot is (volgende keer toch beter opmeten) en dat ik de verkeerde sterkte heb gekregen anders zou ik sowieso de bril gaan dragen. Daarbij is de klantenservice en de verzending top en snel en je kunt altijd je geld terugvragen of een andere bril krijgen mocht er wat mis mee zijn. Ik raad Firmoo dan ook aan jullie aan als je op zoek bent naar een wat goedkopere bril (of zonnebril!)

Wat nog leuker is, is dat ik jullie ook een kortingscode mag geven. Met de code ‘CYNTHIA’ kunnen jullie ook een gratis bril inclusief frame en lenzen bestellen op deze pagina. De code is geldig t/m 20 juli 2016. De verzend- en servicekosten zitten er alleen niet bij inbegrepen, maar er zijn vaak kortingscodes hiervoor te vinden op de site.

Liefs,

Cynthia

One comment

Geef een reactie

CommentLuv badge